Rechtsbijstand

Rechtsbijstand, wat houdt dat precies in ?

Lees hier wat rechtshulp is, waarom het belangrijk is om een rechtsbijstandsverzekering te nemen en hoe deze verzekering concreet werkt. .

Wat is rechtsbijstand ?

Een rechtsbijstandsverzekering is een overeenkomst met een verzekeringsmaatschappij, waarbij deze maatschappij u als verzekeringsnemer bijstaat en uw rechten verdedigt waar nodig.

Indien zich een geschil voordoet, zal uw rechtsbijstandsverzekeraar ARCES eerst trachten in der minne een regeling te treffen met de tegenpartij, zonder de tussenkomst van een advocaat of het opstarten van een gerechtelijke of administratieve procedure.

Indien een minnelijke oplossing toch niet mogelijk blijkt, stellen wij een advocaat aan die voor u een procedure zal opstarten. U mag die advocaat zelf kiezen. De kosten van deze procedure, alsook de erelonen van uw advocaat of andere deskundigen, vallen ten laste van uw rechtsbijstandsverzekeraar ARCES.

Waarom een rechtsbijstandsverzekering afsluiten ?

In ons dagelijkse leven worden we regelmatig geconfronteerd met conflicten allerhande.

Denken we bijvoorbeeld aan de herstelling van uw wagen, die niet goed gebeurde door de garage. Of het geschil met uw huurder die de huurprijs van zijn appartement niet meer betaalt, het verkeersongeval waarvan u als fietser het slachtoffer bent of de dagvaarding die u in de bus krijgt omdat u te snel reed.

Bij het oplossen van die conflicten kan u best wat professionele hulp gebruiken.

Als rechtsbijstandsverzekeraar bieden wij u deze professionele hulp via onze juridisch geschoolde medewerkers.

Indien een gerechtelijke procedure onafwendbaar is, brengt dit vaak hoge kosten met zich mee: advocaatskosten, kosten van deurwaarders, experten, gerechtskosten,…

Ook hierin bewijst uw rechtsbijstandsverzekering zijn nut: binnen de grenzen bepaald in de polisvoorwaarden, vallen al deze kosten immers ten laste van uw rechtsbijstandsverzekeraar en dient u zelf niets te betalen.

U wenst beroep te doen op uw rechtsbijstandsverzekering ?

In onderstaand schema wordt een duidelijk beeld geschetst hoe uw rechtsbijstandsverzekering in praktijk werkt.

Processus Rechtsbijstand

WAAR IS EEN RECHTSBIJSTANDSVERZEKERING GOED VOOR ?

U begaat een verkeersovertreding en wordt gedagvaard door het Parket om te verschijnen voor de Politierechtbank ?

  • ARCES neemt de kosten van uw advocaat ten laste, alsook de  erechtskosten waartoe u veroordeeld zou worden

U maakt in het weekend een fietstochtje met uw gezin en wordt aangereden door een onoplettende chauffeur waardoor u gewond raakt en enkele weken niet in staat bent te gaan werken ?

  • ARCES zorgt ervoor dat u een correcte vergoeding ontvangt voor de schade aan uw fiets en de opgelopen kwetsuren !

Uw poetsvrouw laat bij het poetsen die dure Chinese vaas vallen ?

    • ARCES zorgt ervoor dat uw schade vergoed wordt door de poetsvrouw of het bedrijf waarvoor ze werkt.

U koopt een nieuwe eetkamer, maar al na enkele weken begeeft de zitting van de stoelen het ?

  • ARCES contacteert de verkoper en wijst op de contractuele aansprakelijkheid van de verkoper om uw kapotte stoelen te laten herstellen of vervangen!

U lijdt waterschade in uw woning, maar uw brandverzekeraar meldt dat het gaat om een niet-verzekerd risico ?

  • ARCES stelt voor u een expert aan die de juiste oorzaak van de waterschade vaststelt en gaat de discussie aan met uw brandverzekeraar! ARCES Betaalt de kosten van die expert.

Na een verkeersongeval is uw voertuig zwaar beschadigd en niet meer rijvaardig. De andere chauffeur betwist echter alle aansprakelijkheid ?

  • Door toedoen van ARCES wordt de andere chauffeur aansprakelijk gesteld en wordt uw schadevergoeding ingevorderd. Indien de tegenpartij niet wil betalen terwijl u toch in uw recht lijkt te zijn, starten wij op onze kosten een procedure op !

U loopt bij een verkeersongeval zware letselschade op ? U staat hierdoor voor zware uitgaven en verliest een tijd uw inkomen. Ook ziet u op tegen al het papierwerk dat erbij komt kijken.

  • ARCES zal u met raad en daad bijstaan om de afwikkeling van het hele dossier zo vlot mogelijk te laten verlopen en een medewerker van ARCES komt desnoods graag naar u thuis. Wij zorgen ervoor dat uw letsels op een correcte wijze beoordeeld worden en stellen daarna in uw voordeel een eis op.
Copyright 2016 ARCES | All Rights Reserved